Стани част от HobbyT

  Какво представлява HobbyT?

  HobbyT е онлайн платформа, създадена, за да подбира, промотира и продава ръчно изработени стоки, създадени от български творци. Екипът на HobbyT има амбицията да предостави услуга от изцяло ново поколение както на своите партньори, така и на своите клиенти. Защото вярваме, че българското може да бъде световно.

  Кой може да продава в HobbyT?

  В HobbyT може да продава всеки български артист или хендмейд творец, който желае да достигне до количествено и качествени нови публики. Достатъчно е да попълните Формата за кандидатстване по-горе и да изчакате екипът ни да се свърже с Вас, за да обсъдим всички детайли около съвместната ни работа. Избраните творци могат да се възползват от множеството услуги, свързани с промотирането и разпространението на творбите им в България и по света.

  Какви са условията за регистриране на творец в платформата?

  За да станете част от платформата HobbyT, Вие трябва да отговаряте на минимум четири задължителни условия, а именно:

  • Да можете да гарантирате за високото качество, безопасността и издръжливостта на своите продукти;
  • Да можете да се ангажирате с активна комуникация с екипа на HobbyT по повод изработката и логистиката на своите продукти;
  • Да имате готовност да се справите с повишеното търсене, което се очаква като резултат от регистрацията Ви в платформата;
  • Да се запознаете и съгласите със Стандартното споразумение за онлайн търговия на HobbyT, което е нужно за съвместната работа с артисти и творци. То ще бъде изпратено по мейл предоставен във всяка одобрена кандидатура.

  Всички кандидатури ли се одобряват?

  За да отстоява имиджа си на платформа за продукти с премиум качество, HobbyT се ангажира с внимателен подбор и стриктен качествен контрол на предлаганите артикули. Всяка кандидатура преминава няколко фази на преглед и одобрение, по време на които ние ще се запознаем със:

  • Вида и стила на предлаганите продукти;
  • Начина и срока на изработка;
  • Отзивите от досегашни клиенти, ако такива са налични;
  • И др.

  Екипът ни ще се свърже с всички кандидати, за да зададе допълнителни уточняващи въпроси и да оцени възможността за бъдещо сътрудничество.

  Какво получават артистите, партниращи си с HobbyT?

  Срещу фиксираната за платформата комисионна, избраните артисти получават добавена стойност под формата на:

  • Собствена страница в рамките на платформата, където ще бъдат качени и промотирани всички Ваши продукти – с възможности за филтрация и подредба по критерии, отговарящи на търсенето на потребителите.
  • Персонализирано текстово представяне в рамките на сайта. За целта ще бъдете помолени да попълните специално създаден въпросник, а финалният текст ще премине през Вашето одобрение преди да бъде публикуван.
  • Професионален маркетинг в онлайн търсачките и социалните мрежи.
  • Спонсорирани рекламни кампании, включващи Вашите продукти.
  • Участие в разнообразни PR, медийни и бранд имидж акции, организирани от нашите маркетингови експерти.
  • Включване на Вашите продукти в нашия e-mail бюлетин и корпоративните ни предложения по време на планирани маркетингови кампании.

  Не на последно място – екипът ни гарантира бърза, лесна и гъвкава комуникация, крепяща се на взаимно уважение и разбиране.

  Има ли ограничение във вида продукти, които могат да се продават през платформата?

  HobbyT е място, поставящо фокус върху индивидуалността, креативността и иновативността. Ние ценим високо всичко, което попада в термина “творчество” – от различни ръчно изработени аксесоари, до дигитално изкуство, мода, дизайн, картини, мебели, книги, играчки… Или може би нещо красиво и нечувано яко, за което сте готови да ни споделите!

  Как се реализират продажбите през HobbyT?

  HobbyT е онлайн магазин, чиято цел е да служи като “свързващо звено” между творците и техните клиенти. Всяка една поръчка, направена през сайта, ще бъде заплатена от клиента, а нашият екип ще се ангажира с процеса на логистика и доставка, така че да улесни максимално творците, продаващи през платформата.

  Ние не изкупуваме предлаганите артикули предварително, а им гарантираме видимост пред подходящи аудитории, благодарение на внимателно планирани рекламни и маркетингови кампании.

  Свързана ли е продажбата през HobbyT с някакъв вид финансова инвестиция?

  За да започнете да продавате в HobbyT, Вие трябва единствено да попълните Формата за кандидатстване и да преминете успешно през процеса на одобрение. Това не е свързано с никакъв вид финансово вложение от Ваша страна.

  Каква е комисионната, която HobbyT получава от всяка продажба?

  Комисионната, с която работим, е фиксирана – 15% от сумата от всяка продажба, реализирана през hobbyt.bg. Изключение правят творците, с които ние се свързваме с лично предложение за участие в платформата, като в този случай процентът е персонализиран и фиксиран в нашата оферта.

  Трябва ли да имате регистрация като юридическо лице, за да продавате през платформата?

  Не е необходимо да сте регистрирани като юридическо лице, за да предлагате ръчно изработените си артикули в онлайн магазин hobbyt.bg. Важно е обаче да сте запознати със задължението си за подаване на годишна данъчна декларация, в която да обявите доходите си от реализираните продажби и съответно да заплатите данъците, които дължите върху печалбата си. Това е изцяло Ваше задължение, с което екипът ни не може и не бива да се ангажира. 

  Разбира се, творци с действащи фирми също са добре дошли да предлагат своите продукти в платформата, като позицията на HobbyT и в двата случая е единствено на комисионер.

  По какъв начин ще получавате сумите от продажби през Hobbyt.bg?

  Сумите от реализираните продажби се изплащат на артистите по банков път. Разплащането се случва веднъж месечно или при натрупване на определена сума, според индивидуална и предварителна уговорка между твореца и платформата. 

  Таксите за банковите разплащания – комисионната на ePay (1.1% от сумата) и банковите такси (1.10лв.) се начисляват за сметка на твореца, в момента на извършване на транзакцията.

  Имате други въпроси или неясноти?

  Не се колебайте да ни пишете на info@hobbyt.bg – ще се опитаме да Ви съдействаме с цялата допълнителна информация, от която имате нужда.