Връщане и замяна

Връщане на закупени стоки

По закон, потребителят има право да върне закупен артикул в рамките на 14 дни след получаването му. Условията са той да няма следи от употреба, да не е модифициран по никакъв начин и всички негови компоненти да са налице и в отлично състояние. 

При рекламация на стока от потребител, транспортните разходи са за сметка на Hobbyt.bg. Вън от предвидените в закона случаи, например при доброволна замяна на стока, транспортните разходи за сметка на потребителя.

Не се допуска отказ от договор от разстояние за стоките, посочени в чл. 8 от Общите условия – например бельо, хигиенни продукти, хранителни и козметични изделия и др.

За да върнете даден продукт, можете да използвате нашата стандартна “Форма за връщане” или да се свържете с нас за помощ и съдействие на телефон 0888 258 678.

При отказ от договора от разстояние, сумата се възстановява в 14-дневен срок от отказа, като може да бъде задържана до връщането на стоката. Ако стоката бъде върната след 14-дневния срок, парите трябва да бъдат върнати след получаването ѝ.

Замяна на закупени стоки

Потребителят има право да поиска замяна на закупения артикул в рамките на 14 дни след получаването му. Условията и тук включват: той да няма следи от употреба, да не е ремонтиран или модифициран по никакъв начин, и всички негови компоненти да са налице и в отлично състояние. 

На замяна не подлежат специфични артикули като бельо, хигиенни продукти, хранителни и козметични изделия, както и други, чиято специфика предполага загуба на хигиенни свойства и ефективност след разопаковане.

Ако желаете да замените даден продукт, можете да използвате нашата стандартна “Форма за връщане”, като опишете желаната замяна, или да се свържете с нас за помощ и съдействие на телефон 0888 258 678.