Pearl & Plam

Всички въображаеми светове са истински!

Ако някога сте виждали илюстрациите на Pearl and Plam, то вие вече знаете достатъчно – магията е само на една крачка разстояние, и тази крачка минава през ръката на творец.

Изкуството на Pearl and Plam е фантастично, но странно познато и интимно. То е дръзко, но деликатно; приказно, но сякаш извадено от собствените ни сънища и фантазии.

Тази феерия от споделено чувство и собствен смисъл, може да попадне в ръцете ви под най-разнообразни форми: илюстрации от акварел върху памучна хартия, висококачествени принтове, стикери, картички… И вероятно множество други образи, които чакат своето време, за да се появят на бял свят.

Перлата и пламъкът

Pearl and Plam е пресечна точка на стихиите – от тайните съкровища на морските дълбини до пламъкът на… Пламена. Пламена Крумова.

Псевдонимът “Pearl” се ражда много преди съществуването на нейния бранд, а впоследствие еволюира в това, което познаваме днес. Перлата и пламъкът – срещата на стихиите, от която се раждат множество въображаеми светове. Всичките красиви, и всичките истински.

… Или просто Пламена

Пламена Крумова е доказателство, че изкуството е нещо много по-голямо от образованието по изкуство. Освен един от най-интересните български артисти, които сме срещали, тя е бакалавър по Журналистика в Софийския Университет и магистър по Маркетинг в Шефилдския университет. Упражнявала е професията си активно, включително и като собственик на фирма за релокация, помагаща на чужденци да се преместят и установят трайно в България.

През цялото това време, Пламена се занимава активно с любимото си хоби – рисуването. Както обаче често се случва с любимите хобита, нещата ескалират бързо и необратимо. Неотдавна, тя напуска собствената си фирма, за да се отдаде на това, което я прави истински щастлива – изкуството.

Откъде идват въображаемите светове?

Илюстрациите на Pearl and Plam са вдъхновени от различни форми на изкуство – сюжети и герои от фентъзи и фантастични романи, музика, текстове на любими песни.

Изобразителното изкуство на Пламена нерядко е плод на собствените ѝ литературни занимания – освен, че рисува, тя също така пише фентъзи разкази и кратки фантастични истории. Чрез илюстрацията, нейните герои добиват форма и заживяват собствен живот – в нейната вселена и в ръцете на тези, които се докосват до нея.

Всъщност, точно така описва целите си като артист и самата Пламена. Тя иска да потопи хората в един различен свят, да им помогне да се пренесат поне замалко някъде другаде, и да създаде за тях едно плътно, цялостно, и неподправено усещане.

А този друг свят, оказва се, изобщо не е само един. Нещо повече – понякога той ни хваща неподготвени и се оказва по-реален и от най-добре познатата реалност.

Използвани материали и техники

Пламена разглежда творбите си като жив организъм, който се променя заедно с нея. И въпреки, че концепциите ѝ еволюират и се развиват динамично, едно нещо си остава все същото – любовта към творчеството, демонстрирана чрез използване на качествени и издръжливи материали със съвършен вид и дълъг живот.

Ето защо, илюстрациите на Pearl and Plam са създадени с акварел върху висококачествена памучна хартия. Дигиталните принтове, които са друга основна част от работата ѝ, също се пренасят върху памучна хартия, като в процеса се използват мастила с дълъг живот. Те не избеляват с течение на времето и гарантират нещо особено важно за Пламена – смелостта да си каже, че това което е направила, си заслужава парите, за които го предлага на своите клиенти.

Плановете и мечтите на Pearl and Plam

Пламена има много мечти и идеи, свързани предимно с разширяване на спектъра от продукти, върху които да поставя илюстрациите си. В това число влиза и илюстриране на книги, особено на нейните собствени.

Тя обещава, че няма да спира да изненадва феновете си с нови проекти, занимания, продукти и светове. Защото всички ние имаме нужда от този вид вдъхновение в опитите да вкараме малко магичност в ежедневието си. За да направим и него, и себе си, по-добри.

Повече за Пламена Крумова и нещата от живота можете да слушате от самата нея в Подкаст “Ден”, от чийто творчески екип тя понастоящем е неразделна част.

За екипът на HobbyT е огромна чест да бъде част от сбъдването на всички мечти на Pearl and Plam. Следете платформата ни, за да се докоснете до всички настоящи и бъдещи проекти на Пламена Крумова – защото вярваме, че при нея най-доброто винаги предстои!

 

Статията е обект на автоско право и може да се копира само с упоменаване на източникаhttps://hobbyt.bg/authors/pearlandplam