Clementine Petrova

Clementine Petrova

Дигиталното вълшебство и поезията на малките неща

Филмови, книжни и анимационни герои, приказни и митични създания, или просто красотата на прозата, претворена във визуална поезия – светът на Clementine Petrova трудно би могъл да се побере в определения, понятия и формулировки. Той е смел, но деликатен; уютен, но вдъхновяващ; приказен, но адски близък, топъл, и познат.

Кой стои зад четката (понякога заменена с Apple Pencil) и как нейното изкуство намери място в света на HobbyT? Нека ви разкажем…

Clementine Petrova или…

Цвета Петрова. Художник, илюстратор, аниматор… И човек, прекарал по-голямата част от съзнателния си живот в материализиране на образи, идеи и преживявания. Първоначално – като любител, а понастоящем – и по професия.

Цвета черпи вдъхновение от малките моменти и ежедневните ситуации, които събират в себе си цялата неизказана красота на живота. Тя се възхищава на красивите неща, резонира настроения от личните си спомени и с радост зарежда фантазията си от работата на творци, на чиито творения е почитател.

Освен всичко останало, Цвета Петрова е също така автор и илюстратор на книгата “Срещи с вълшебни създания”, разпространявана от издателство Софтпрес. Нейната история прелита страхове и смелост, сънища и реалност, мистика и съвременност, за да ни отведе на епично приключение дълбоко в горите на Пирин и Родопите. Там, където ни очакват самодиви, караконджули, блатници… И усещане за сън, който някога сме сънували.

Магията от плът и кръв… Или хартия и текстил

Hobbyt e съвременно място за вечните неща. Затова, именно тук можете да намерите произведенията на Clementine Petrova Art & Illustration изкарани от рамките за картини, и изобщо – изкарани от каквито и да било рамки.

Артикулите, брандирани с илюстрациите на Clementine Petrova, можете да намерите в най-разнообразни форми, включително книжки, чанти, тениски, стикери, и различни видове дигитални принтове. Техните оригинали и дигитални репродукции са налични върху широка гама от хартиени и текстилни изделия, достъпни за закупуване в hobbyt.bg.

Продуктите с авторски илюстрации на Clementine Petrova обхващат множество теми, стилове и настроения, от които всеки може да избере “своето нещо”. Било то тениска за приключения, книга за самодиви, портрет на Луна Лъвгуд, или дизайн за татуировка.

Защото светът е голям, и поезията на малките неща дебне отвсякъде.

 

Статията е обект на автоско право и може да се копира само с упоменаване на източника: https://hobbyt.bg/authors/clementine-petrova