Beti Bones Lingerie

От скицата до кожата

За какво мислим, когато мислим за съвършеното бельо? Луксозни материи, божествена мекота и неповторим дизайн. Какво обаче получаваме, когато към това добавим ръчно създадени илюстрации, устойчиво ръчно производство и щипка добре премерен сексапил? Точно така: получаваме шедьоврите на Beti Bones Lingerie.

Дизайнерско бельо с уникален почерк

Освен песен на Hellcat and the Prowl, Beti Bones е и български бранд за луксозно бельо с ръчно създадени илюстрации. В “портфолиото” на марката ще откриете различни компоненти на дамско бельо, нощници, спални комплекти, маски за сън… И още редица дребни и не толкова дребни идеи, които чакат своето сбъдване до шевната машина – домашни облекла, пантофи, бански костюми и текстил за дома.

Част от материалите, използвани в направата на Beti Bones Lingerie включват памук, тюл и микромрежа с отлични хипоалергични свойства. Изходните компоненти на всеки артикул се подбират с голямо внимание – както към качеството, така и към удобството, функционалността и оптималното опазване на околната среда.

И ако дотук не сме постигнали ефекта “Уау!”, то идва и последната фаза. След като бельото е ушито на машина, към него се прибавя и финалния щрих – ръчно рисувани елементи с боя за текстил. Така всяка бройка е малко различна от другата, което е и чарът на ръчната изработка.

А дизайнерът?

Името ѝ е Изабела Церовска, но приятелите ѝ (изненада!) я наричат просто Бети.

Тя завършва бакалавър в специалност “Мода” на Националната Художествена Академия в София, след което специализира “Дизайн на бельо” в Англия. Професионалните ѝ занимания като дизайнер в момента са 100% концентрирани в собствения ѝ бранд – за да може Beti Bones Lingerie да бъде точно това, което е. Достатъчно малък, за да е бутиков, и достатъчно голям, за да заема цялата ѝ енергия.

В малкото си останало свободното си време, Бети обича да кара ски и paddleboard, да пътува, да чете… И да гледа страшни филми. Защото емоцията е емоция, когато е силна.

Как започва историята на Beti Bones Lingerie?

Бети е във втори курс в Художествената академия, когато има възможност да се включи в конкурс за дамско бельо на марката Triumph. Условието за участие е да се изготви авторски дизайн за бельо. На първия етап скиците се изпращат на комисия. Ако дизайнът е одобрен, той преминава към втори етап – изработка на бельото. В третия кръг, класираните модели от няколко университета участват в директен конкурс помежду си. Спечелилите получават награда: марката да изработи в лимитирана серия техния модел.

Тази история няма да завърши както си представяте, защото скиците на Бети са отхвърлени още на първия етап като “прекалено илюстративни”. За сметка на това обаче, сюжетът ще направи един прекрасен завой – самата Бети е абсолютно влюбена в своите прекалено илюстративни скици. Ето защо, тя все пак изработва моделите.

Така започва историята на Beti Bones Lingerie – с един експеримент, с много последвало учене, специализации и опити. В един момент, резултатът започва да изглежда достатъчно професионално, за да заслужи собствена марка – макар и направена на шега. Бети изработва няколко бикини, качва ги в социалните мрежи, а след това… След това запитванията и поръчките не закъсняват, а хобито бързо се превръща в успешен бизнес.

Вдъхновение и концепции

Когато стартира собствената си марка, Бети започва с търсене на подходящите платове. Така и не открива нито един достоен десен, но вместо да се отчайва, тя добавя още един слой епичност върху Beti Bones. Бети решава да рисува, вместо да печата.

Както всички добре знаем, резултатът е повече от добър. Нещо повече – така и всеки един продукт е абсолютно уникален, което е ценно за аудиторията ѝ.

Вдъхновението? То идва от най-неочаквани и съвсем неопределени места. От ежедневието. А понякога пък изобщо не идва, защото дори едно вдъхновение понякога има нужда да разпусне. Най-често се появява във вида на цвят или цветова гама, илюстрация, детайл… Нещо шарено, нестандартно и забавно. Ето защо и творенията на Beti Bones Lingerie са такива – винаги малко по-различни от стандартното.

Какво да очакваме от Beti Bones?

Бети се надява след известно време да може да си направи собствен малък шивашки цех; да внесе повече машини за шиене и да има самостоятелен магазин, а не магазин-ателие, както е в момента.

Тя би искала да организира курсове, да продава материали (съвсем скоро в специалната секция “Материали” на HobbyT) и да организира собствено модно шоу за бельо.

Защото в Beti Bones няма значение дали сте на 16 или на 40, нито дали носите стандартен или нестандартен размер. Достатъчно е да сте смели, различни и готови за среща с едни пленително илюстративни модели, които, слава Богу, не преминаха към втори кръг в конкурса на Triumph.

За Hobbyt.bg е чест да бъде крачка от пътя на Beti Bones Lingerie – към нови приятели, нови клиенти и нови хоризонти!

 

Статията е обект на автоско право и може да се копира само с упоменаване на източникаhttps://hobbyt.bg/authors/beti-bones-lingerie